Група дослідників б'ються над загадкою мумій 160 дітей в Палермо. Про це повідомляє портал NBC.news.

У сицилійських катакомбах католицького ордена капуцинів у далекому 1920 виявили 1284 тіл, з яких близько двох сотень є діти. Довгий час вчені намагалися розгадати причину такого поховання, яке є одним з наймасовіших в Європі.

За словами Кірсті Сквайрс, головного дослідника і доцента біоархеології в Стаффордширському університеті Англії, який очолює міжнародне дослідження, за допомогою рентгенівських технологій дослідники сподіваються краще зрозуміти спосіб життя і вік дітей.

Вона зазначила, що керівництва стаффордширського університету в січні цього року починають досліджувати ці тіла в спробі розповісти історії 41 дитини, які були поховані тут в період з 1787 по 1880 роки.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Кірсті Сквайрст зазначає, що за допомогою ретгенівського апарату фахівці зроблять сотні знімків тіл з різних ракурсів. Також у них є записи з іменами і датами смерті.

Скрін, відео YouTube археолог
Скрін, відео YouTube археолог

"Ми сподіваємося, що таємниця життя і смерті цих дітей буде відкрита", - повідомляють вони.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.