МОЗ розповіло про склад вакцин від коронавірусу, які використовуються в Україні. Відповідний пост з'явився на його офіційній сторінці Міністерства.

Найефективнішим засобом проти коронавірусу, за запевненнями Всесвітньої організації охорони здоров'я, є вакцинації. Sinovac зареєстровані AstraZeneca, Moderna, Pfizer, Moderna, SinoVac в нашій країні.

Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське

Для того щоб позбавити наших співвітчизників від сумнівів у вакцинації, МОЗ опублікувало детально, з чого складаються вакцини. Міністерство наполягає на тому, що вони повністю безпечні.

"всі компоненти вакцин безпечні для вашого здоров'я, а деякі навіть використовуються в косметології або харчуванні. Вчіть тільки достовірний склад вакцин і не дайте ввести себе в оману різним міфам. Адже склад вакцин Публічний і відзначається кожним виробником", - повідомляє портал МОЗ.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зокрема, AstrаZeneka має в якості діючої речовини аденовірусу, який викликає імунну відповідь. Також вакцини Pfizer і Moderna в основі містять мНРК-клітини, які вчать тіло виробляти коронавірусний білок.

Що стосується вакцини Sinovak, то вона містить ін активований коронавірусний білок, який допомагає нашому тілу протистояти загрозі.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.