Стало відомо про те, що у Львові несподівано рано прокинулися місцеві бабаки. Такий короткий сон у них був вперше за 13 років, як зазначили фахівці.

Про це йдеться в новому сюжеті ТСН, що вийшов на телеканалі 1+1.

Справа в тому, що в натуралістичному центрі із зимової сплячки несподівано повернулися бабаки Марічка і Міша. Про те, що вони вже не сплять говорить отвір в їх будці, яке вони самі затулили тирсою.

Всьому виною тепла погода в Україні зараз. При цьому, відразу наголошується, що це ніяк не зашкодить їхньому здоров'ю, і якщо сильні холоди повернуться, то вони знову можуть заснути.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Короткочасний сон тварин може говорити про те, що зима буде недовгою, і тепло повернеться до нас найближчим часом.

Бабак, скіншот із відео
Бабак, скіншот із відео

Варто відзначити, що за повір'ям, якщо гризун прокинеться і не побачить своєї тіні, то весна прийде дуже рано. Якщо раптом трапиться навпаки, то варто готуватися найближчим часом до сильних морозів.

Поки що все свідчить про те, що зима буде короткою, і не сильно холодною. На вулиці зараз по всій країні в основному плюсова температура.

Найближче похолодання, хоч і невелике, очікується лише на Різдво, а потім знову прийде потепління.

Бабаки / скріншот з відео
Бабаки / скріншот з відео

Якщо вірити прикметам, 2 лютого бабаки починають виходити із зимової сплячки, але, в цьому році, як ми бачимо, все сталося на місяць раніше. У той же час багато дослідників вважають, що прогнози погоди в День бабака – всього лише кумедна традиція, до якої не варто ставитися серйозно.

Нагадаємо, що перед Новим роком і на Різдво українців накриють магнітні бурі: дати і способи порятунку для метеозалежних

Раніше повідомлялося, що у Гренландії +8: 2022 рік стане для людства найспекотнішим за всю історію

Також, відлига і плюс за вікном: синоптик Наталка Діденко повідомила про чергові погодні сюрпризи