У Міністерстві охорони здоров'я розповіли про вакцинацію дітей від поліомієліту. Серйозне вірусне захворювання, від якого можна легко захиститися.

Новий пост був розміщений на сторінці МОЗ у соціальній мережі Facebook.

Як там повідомляється, всі діти від 6 місяців до 6 років, які не отримали потрібні щеплення від поліомієліту своєчасно, або ж отримали їх порушенням Національного календаря профілактичних щеплень будуть вакциновані інактивованою поліовакциною в кінці січня 2022 року.

Це небезпечне вірусне захворювання, яке може привести до невиліковного паралічу, а часом навіть до летального результату. Єдиним варіантом, якому немає альтернативи, є щеплення. Батькам дітей, які пропустили або ж не зробили щеплення рекомендується звернутися до педіатра або ж сімейного лікаря. Все для того, щоб своєчасно отримати свій захист від поліо.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Вакцинація, фото: МОЗ
Вакцинація, фото: МОЗ

Вакцинацію від поліомієліту можна зробити в державних медичних установах безкоштовно. Вакцини, які використовують державні та приватні клініки, безпечні, зареєстровані та дозволені до використання в Україні.

Вакцинація, фото: МОЗ
Вакцинація, фото: МОЗ

Більш детальну інформацію можна буде знайти на сайті МОЗ.

Щеплення, кадр з відео
Щеплення, кадр з відео

"Поліомієліт загрожує величезній кількості невакцинованих і не повністю вакцинованих дітей невиліковним паралічем і навіть смертю. Єдиною і безальтернативною захистом від хвороби є щеплення. Я закликаю батьків негайно перевірити, чи зробили вони всі щеплення своїм дітям. Якщо є порушення календаря щеплень або пропущені вакцинації, потрібно звернутися до педіатра або сімейного лікаря і зробити щеплення", - заявив Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що третє щеплення, "локдаун" і зустріч "Омікрона": у МОЗ показали, до чого готують українців на зиму 2022

Раніше повідомлялося, що в Україні змінили правила змішування доз різних вакцин: МОЗ повідомив про допустимі комбінації

Також, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс