В Україні поміняли правила змішаних схем вакцинації від коронавірусу. Про це повідомляє телеграм-портал МОЗ України.

Найефективнішим засобом проти коронавірусу, за запевненнями Всесвітньої організації охорони здоров'я, є вакцинації.

Moderna, CoronaVac зареєстровані в нашій країні AstraZeneca, Pfizer, Moderna, CoronaVac. Лікарі відзначають, що якщо немає можливості зробити обидва щеплення від COVID-19 однією вакциною, їх можна комбінувати. Однак не можна робити це в довільному порядку, а варто дотримуватися правил і рекомендацій від медичних працівників.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

МОЗ змінила правила міксування вакцин. Між прийняттями вакцин потрібно витримати тимчасову дистанцію в двадцять вісім день.

  • AstraZeneca, Pfizer або Moderna 1-я доза CoronaVac + 2-я AstraZeneca, Pfizer або Moderna;
  • 1-а доза AstraZeneca + 2-я Pfizer або Moderna;
  • Moderna + 2 AstraZeneca доза 1-я доза Pfizer.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів в нашій країні.