У середу, 5 січня, в Україні прогнозуються вже звичні дощі і ніякого снігу. Опади очікуються практично на всій території країни, тільки лише в південних і місцями східних областях сонячна погода. При цьому температура повітря вдень буде плюсовою, але з незначним морозом вночі.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +5 до +10 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +2 до +6 градусів.

У центральних областях температура вдень від +5 до +8 градусів, вночі – від +1 до +4 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +4 до +8, вночі – від 0 до +4 градусів.

У східних регіонах – вдень від +4 до +9, вночі – від -5 до +5. На півдні температура повітря - від +7 до +10 градусів вдень, нічна – до +6 градусів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Погода на 5 січня, фото Укргідрометцентр
Погода на 5 січня, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 5 січня в Україні

5 січня вшановується пам’ять святих Теодула (Федула), Саторника та інших. З цього дня уже розпочиналась активна підготовка до Різдвяних свят: прийнято було прибрати будинок і готувати кутю. Наші пращури за погодою цього дня передбачали погоду листопада. Для цього дня характерна вітряна погода, тому в минулі часи говорили: “Прийшов Федул, вітер подув” — що вказувало на хороший урожай. Сприятливою ознакою для врожаю вважаються ясні дні під час усього Різдвяного посту (28 листопада — 6 січня).

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною