Боєць однієї з механізованих бригад, яка виконує бойові завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил 36-річний "Сич" розповів, як отримав "пташиний" позивний від своїх побратимів на самому початку військової кар'єри.

Про це пише військовий кореспондент Оксана Іванець для мобільної прес-служби ОТУ "Схід" у мережі Facebook.

Український захисник "Сич", фото: Facebook
Український захисник "Сич", фото: Facebook

"Тоді я не відрізнявся великим здоров'ям-був щуплим і нісенітним. Товариші по службі якось разом стали називати мене"Сич". Це зараз армія зробила з мене людину, але з тих пір цей позивний так і закріпився за мною", – розповідає захисник.

Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби ООС, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

І дійсно, дивлячись на цього міцного українського воїна, розумієш, що війна змусила чоловіка подорослішати не тільки ззовні, а й ментально – занадто багато болю і мудрості в очах солдата. У лавах ЗСУ "Сич" служить вже 5 років.

Розповідає, що ще з юнацтва хотів одягнути форму, але в силу певних обставин втілити мрію зміг тільки в 2016 році. Підписавши контракт, чоловік буквально з перших днів служби опинився в одній з найгарячіших точок на сході країни – Світлодарській дузі, тому Військова справа опановувала вже на фронті. У той момент останній раз, коли він тримав зброю, і той навчальний, був на уроках допризовної підготовки юнаків у школі. Але цей факт його зовсім не засмутив.

"Якщо людина мотивована захищати свою країну, придбати необхідні знання і професіоналізм для нього буде взагалі не проблема. Складно інше-впору зрозуміти, що таке війна. Для мене, наприклад, вона почалася тільки через 4 місяці після призову, коли поблизу розірвалася 120-мм міна. Я був у зоні ураження вибуху, і якимось дивом виявився неушкодженим. У цей час я відчув, як емоції, які відчуваєш за півкроку до можливої смерті, перетворюються на ненависть до ворога", — розповідає військовий.

За 5 років військової служби "Сич" став справжнім фахівцем військової справи. Спільно з побратимами він пройшов через бої за Золоте, Луганське, Зайцеве. За цей час військовослужбовець навчився без докорів сумління дивитися через приціл зброї в бік противника і спокійно натискати спусковий гачок - ворог не людина.

Діти для "Сича" - не порожній звук. У рідному Харкові на нього чекає п'ятеро нащадків...

Раніше повідомляли, у Новий Рік бойовики підступно обстрілювали позиції українських захисників на Донбасі: загинув боєць ЗСУ.

Як повідомляв Знай.uа, молода матуся стала помічницею гранатометника, щоб захищати Україну: "Я тут, щоб смерть не прийшла в наш дім".

Знай.uа писав, "Унікальні" бойові дрони з РФ виявилися іграшками з AliExpress: "Військова допомога Китаю, ви не розумієте".