Військовий облік для жінок обурив багатьох українців. Однак є багато країн, де жінки стають до лав армії на рівні із чоловіками, і не уникають цього навіть представниці королівських родин. Про це нагадали у виданні «АрміяInform».

Отже, жінки, з яких свого часу «корона не впала» через службу у Збройних силах.

Британська королева Єлизавета ІІ

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Перша жінка з королівської родини, яка служила в армії - королева Єлизавета ІІ. Майбутня очільниця держави у 1945 році домоглася дозволу вступити до жіночих загонів самооборони. Там вона отримала нові навички з ремонту автомобілів і прізвисько - «принцеса-автомеханік». Від решти військових принцеса відрізнялася лише тим, що ночувала у Віндзорському замку. Жодних привілеїв Єлизаветі не надавалося, однак вона зуміла дослужитися до молодшого офіцера.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Шведська принцеса Вікторія

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Майбутній королеві Швеції, кронпринцесі Вікторії, довелося отримувати базову військову підготовку. За три тижні свого навчання у Міжнародному центрі збройних сил Швеції майбутня королева сповна випробувала на собі весь тягар солдатського життя.

Королева Данії

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

У королеву Данії престижне звання верховної головнокомандувачки Збройних сил. Впродовж 12 років королева Маргрете служила в жіночому відділенні ескадрильї Військово-повітряних сил Данії. До авіації вона пішла через те, що її короновані попередники служили або в сухопутних військах, або у флоті. Крім того, з 1972 року Маргрете служила в армії британської королеви, а з 1992-го року очолювала королівський Валійський полк.

Її невістка, кронпринцеса Данії Мері, восени 2015 року отримала звання лейтенанта Національної гвардії та щороку приїжджає на військові навчання.

Принцеса Бельгії

Фото: АрміяInform
Фото: АрміяInform

Спадкоємиця бельгійського трону, донька короля Бельгії Філіпа, принцеса Елізабет, також не побоялася вдягнути камуфляж.

Вона вчилася у королівській військовій школі, як і всі її рідні. Щоб потрапити до елітного закладу, їй довелося перемогти багатьох конкурентів-чоловіків. Під час військових навчань дівчина навчилася стріляти по мішенях, марширувати в строю та виживати у лісі. Нарівні з іншими прибирала в казармі.

За словами принцеси, військова підготовка необхідна їй, адже вона – майбутній головнокомандувач Збройних сил. А як головнокомандувач може керувати, не знаючи, що таке військова служба?

Нагадаємо, молода матуся стала помічницею гранатометника, щоб захищати Україну: "Я тут, щоб смерть не прийшла в наш будинок"

Як повідомляв "Знай.ua", "Облік - це не призов": українкам, які матюкаються і плачуть на камеру, в ЗСУ пояснили суть на прикладі ізраїльтянок і норвежок

Знай.ua писав, Українки можуть відмовитися від служби в ЗСУ? Військовий комісар пояснив, чи будуть призивати і мобілізувати жінок