Перша леді України Олена Зеленська часто ділиться важливими політичними новинами і досягненнями для блага всієї країни на особистій сторінці в соцмережі Instagram, де за нею стежить 1,7 мільйонів людей.

Як і багато інших знаменитостей, Олена Зеленська вирішила розповісти українцям про свої головні досягнення за 2021 рік. Найважливішим є розвиток культурної дипломатії та встановлення україномовних аудіогідів у відомих світових музеях, екскурсійних автобусах та інших історичних місцях. Всього за цей рік було створено 24 аудіогідів.

"Наша мова офіційно зазвучала у 35 культурних осередках у 25 країнах світу – це дуже важливий результат культурної дипломатії за 2020 та 2021 роки", - написала Зеленська.

Зеленська розповіла, як в її голову прийшла думка зайнятися просуванням української мови.

"Для мене все почалося зі звичайної автобусної екскурсії, де була рідкісна на той час можливість послухати український супровід. Так виникла думка: чому екскурсій українською за кордоном так мало?" - розповіла жінка.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Скріншот з Instagram, Олена Зеленська
Скріншот з Instagram, Олена Зеленська

Але, перша леді не збирається зупинятися на досягнутому, в майбутньому вона планує зайнятися поширенням української літератури в усьому світі.

"Оригінальні версії творів та якісні переклади мають з’явитися на полицях національних бібліотек та крамниць, у навчальних закладах різних країн. Україні є що дати світові!" - заявила Олена.

Нагадаємо, Олена Зеленська відзвітувала про те, що зробила за 2021 рік для маленьких українців: "Міняємо культуру"

Як повідомляв Знай.uа, у Тищенко нахапалася? Перша леді Олена Зеленська заявила, що скумбрія коштує по 8 грн за кг

Також портал Знай.uа писав, що Марічка Падалко вирушила з Оленою Зеленською за покупками: "Вердикт невтішний"