Українки вимагають скасувати наказ Про військовий облік для жінок. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України.

В Україні набув чинності наказ" Про затвердження переліку професій для жінок", які зобов'язані стати на військовий облік. Тепер, як і у випадку чоловіків, Для жінок буде враховуватися стан здоров'я людини і його сімейні обставини. Нові норми про військовий облік стосуються також вагітних і жінок з малолітніми дітьми.

Однак не всім таке нововведення сподобалося. 23 грудня Яна Рашевченко подала петицію про скасування даного наказу. Вона зазначає, що згідно з цією нормою, майже всі українки змушені проходити військовий облік.

Військові - фото Міністерство оборони України
Військові - фото Міністерство оборони України

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Начебто змінився тільки перелік, але згідно з ним майже жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними. Це неподобство!!! Ніякого громадського обговорення. Ніяких підготовчих заходів. Ніякого перехідного періоду і роз'яснень щодо механізму реалізації", - повідомила вона.

Відзначимо, що у петиції величезний ажіотаж. Всього за три дні вона набрала 10,5 тисячі з 23 тисячі необхідних.

Раніше портал Знай.ua повідомляв, що Володимир Зеленський відзвітував про зустріч з "друзями України". Йдеться про президента Литви Гітанаса Науседа і Польщі Анджея Дуда.

Як повідомляв "Знай.ua", українці знайшли, чим займається Олена Зеленська, поки Володимир управляє країною: "Це рідкість". у воєнний час.

Знай.ua писав, Олена Зеленська "націлилася" на тарілки простих українців - більше ні шматочка "холестеринового" стейка.