Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив дати, коли в Україні стартує військовий призов у 2022 році.

Збір військовозобов'язаних на строкову службу відбудеться з квітня по червень, а також з жовтня по грудень. При цьому, повідомляється, що українців не залучатимуть для виконання бойових завдань в зоні проведення ООС.

Анатолій, фото: Арміяінформ
Анатолій, фото: Арміяінформ

Військові, які проходять строкову службу в ЗСУ, працюватимуть над комплектуванням арсеналів, баз, складів і центрів зберігання боєзапасу. Також служба проходить на посади, пов'язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації, крім Луганської та Донецької областей.

Від призову звільняються студенти денної форми навчання, учні в професійних училищах, професійної вищої освіти та учні старших класів ВНЗ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відстрочка від призову на строкову службу отримують особи, які проходять військову підготовку за програмою при вищих навчальних закладах, за сімейними обставинами, за станом здоров'я або для продовження професійної діяльності. Це питання розглядається районними або міськими призовними комісіями.

Скріншот: president.gov.ua
Скріншот: president.gov.ua

"Відстрочка від призову може бути надана призовникам згідно з рішеннями призовної комісії Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської призовної комісії за поданням районних (міських) призовних комісій", - йдеться на сайті.

Нагадаємо, молода матуся стала помічницею гранатометника, щоб захищати Україну: "Я тут, щоб смерть не прийшла в наш будинок"

Як повідомляв "Знай.ua", "Облік - це не заклик": українкам, які матюкаються і плачуть на камеру, в ЗСУ пояснили суть на прикладі ізраїльтянок і норвежок

Знай.ua писав, Українки можуть відмовитися від служби в ЗСУ? Військовий комісар пояснив, чи будуть закликати і мобілізувати жінок