Безробітні українці можуть стати підприємцями із державною допомогою. Вже з 1 січня 2022 року малозабезпечені мають змогу отримати фінансову допомогу від держави, щоб започаткувати власний бізнес. Про це повідомили на сайті Міністерства соціальної політики України.

Як зазначається, допомогу надаватимуть в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей ("Рука допомоги"). Держбюджет на 2022 рік передбачає близько 100 мільйонів гривень на реалізацію цієї програми.

Фінансову допомогу в обсязі до 15 мінімальних зарплат (97 тисяч 500 гривень) без потреби повертати відсотки зможуть використовувати тільки для оплати рахунків на придбання обладнання чи матеріалів, необхідних для заснування власної справи. На те, щоб повернути позику, підприємцю виділяють три роки.

Підприємці
Підприємці

Важливо, що сума, яку треба повернути, буде зменшуватися на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Якщо ж цей підприємець візьме на роботу двох осіб, яких направлять з центру зайнятості, йому не доведеться повертати допомогу державі.

Фото: "Рука допомоги"
Фото: "Рука допомоги"

Щоб отримати допомогу, треба звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання, надати довідку про відсутність судимостей та бізнес-план майбутньої справи.

Створити бізнес-план можна, скориставшись допомогою працівників центрів зайнятості.

Нагадаємо, подарунок або тактичний відступ? Тисячі російських військових і сотні одиниць техніки залишають кордон України

Раніше Знай писав, військовий облік для жінок в Україні: Міноборони анонсувало "приписку" для вагітних і матерів з малолітніми дітьми

Також Знай писав, "унікальні" бойові дрони з РФ виявилися іграшками з AliExpress: "Військова допомога Китаю, ви не розумієте"