Зі Сполучених Штатів Америки прийшли доволі цікаві новини, які можуть подарувати надію тим, хто вже зневірився. Меган Фіппс 24 років живе з аномалією - подвійною маткою. Сталося так, що Меган завагітніла і медики діагностували двійню. Вижила тільки одна дитина - дівчинка, яка стала найменшою дитиною в історії (офіційно).

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з американських телеканалів.

Меган Фіппс з донькою, фото: Instagram
Меган Фіппс з донькою, фото: Instagram

Меган раніше двічі вдалося народити дітей, але обидва рази вона виносила їх у правій матці. Тільки коли Фіппс завагітніла втретє, вона дізналася, що у неї рідкісна аномалія: дідельфіс матки — подвійна матка. Тоді лікарі помітили, що кожна дитина виношується в окремій матці.

На 23-му тижні вагітності у мешканки Лінкольна (штат Небраска) почалися передчасні сутички. Обидві дівчинки були дуже маленькими, кожна важила менше 500 грамів. Одній з них не вдалося вижити — Райлі померла через 12 днів після появи на світ.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А друга дівчинка, Різ, виявилася самим крихітним немовлям за всю історію. "Вона - диво! Різ - приклад найуспішнішого малюка, якого мені коли-небудь вдавалося виходити", - розповіла медсестра лікарні Bryan Health, де народилася дочка Меган.

Дівчинці вже півроку, але поки не може жити як звичайне немовля. Різ не їсть самостійно, а дихати без підтримки спеціального апарату почала зовсім недавно. Фіппс щодня показує фотографії своєї дочки і розповідає про її стан.

Меган Фіппс з донькою, фото: Instagram
Меган Фіппс з донькою, фото: Instagram

Меган розповіла цю історію на шоу Good Morning, America!, щоб інші жінки могли повірити в те, що не варто втрачати надію до останнього. За даними американських досліджень, тільки одна з 2000 жінок страждає від цієї аномалії - подвійної матки. При цьому ймовірність виносити двох дітей в кожній матці становить 1 шанс з 50 мільйонів.

Раніше повідомляли, щеплення від грипу: у МОЗ розповіли, кого потрібно в першу чергу вакцинувати.

Як повідомляв Знай.uа, українка спробувала однією з перших стати на облік у військкомат-там активністю жінок вражені: "Питань не виникало".

Знай.uа писав, дівчина купила пухнасту грудочку на лапках, а отримала 15-кілограмового звіра - лізе на ручки і гарчить, як вовк.