Жителі відразу декількох сіл на Рівненщині можуть залишитися відрізаними від цивілізації. Автобуси і маршрутки відмовляються їхати до населених пунктів Лінчин та Михалин, а прибуття екстрених служб розтягується на години. Подробиці з’ясовували журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Місцеві жителі неодноразово зверталися до органів районної і обласної адміністрацій та навіть написали лист Президенту України, проте дорогу так і не зробили. Траса не ремонтувався десятиліттями, стан її дійшов критичної межі.

Фото: Спецкор дороги
Фото: Спецкор дороги

Через аварійність дороги ні автомобіль швидкої допомоги, ні пожежна служба доїхати вчасно не можуть. Останній раз, аби здолати відстань у 5 км, машині служби ДСНС знадобилося 40 хвилин. Крім того, трапляються випадки, коли пацієнтів просять вийти назустріч швидкій до центру села.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фото: Спецкор дороги
Фото: Спецкор дороги

«Коли дорогу вкриває сніг, ями засипає, машини застряють. Нещодавно жінку, яка не так давно народила, батько ніс на плечах до центру села, щоб відвезти до лікарні», — жаліється місцева фельдшерка.

9 км шляху від села Михалин до села Лінчин журналісти програми «Спецкор» долали понад 30 хв. Максимальна швидкість, з якою міг їхати автомобіль, була не більше 20 км/год.

Село Лінчин розташоване за 30 км від міста Березне, де знаходиться центральна районна лікарня. За словами селян, на приїзд швидкої допомоги подеколи потрібно чекати півтори години. Траплялися і летальні випадки, коли до хворого рідні не дочекатися приїзду медиків.

Фото: Спецкор дороги
Фото: Спецкор дороги

У службі автомобільних доріг Рівненької області запевняють, що також стурбовані ситуацією, яка склалася, і вже подали відповідні документи на розгляд Камбіну.

«Якщо ми отримаємо фінансування і об’єкт увійде до переліку постанови Кабінету Міністрів Україн (насамперед це пов’язано з тендерними процедурами), то початок робіт можна очікувати не раніше кінця літа 2022 року», — коментує Дмитро Леонтіюк, речник служби автодоріг Рівненщини.

Поки шляховики домовляються з урядом, місцеві пишуть звернення до Президенти та надалі продовжують зазнавати дискомфорту від жахливих доріг у своїх селах.

Раніше повідомляли, як отримати "ковідну тисячу" без смартфона: у Кабміні дали корисну пораду.

Як повідомляв Знай.uа, від 2-3 гривень за кілометр: які дороги стануть платними для водіїв вже з січня.

Знай.uа писав, українка відмовилася оплачувати пакет в магазині, але пропозиція продавщиці розлютила ще більше: "Я вам на корову схожа?".