Українці виступили проти того, аби всій українські чоловіки були військовозобов'язаними та вимагають аби під це підпадали всі громадяни.

Відповідну петицію подав Скрипнік Ігор Андрійович, у вівторок, 28 грудня.

Так, стало відомо, що українці просять скасувати обов'язкову військову службу для всіх українських чоловіків. При цьому автор петиції покликався на частину 1 статті 17 Конституції України, де вказано, що захист держави є справою всього Українського народу (стать не вказано) та частиною 2 статті 24 Конституції України, де вказано, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками статі.

Призовники, фото АрміяInform
Призовники, фото АрміяInform

"Знущання над чоловіками. Не повинні усі громадяни, народжені чоловіками, бути військовозобов'язаними. Скасувати в Україні сегрегацію за статевою ознакою у питанні призову на військову службу!!", - сказано у тексті петиції.

Нещодавно в Україні розширили перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних (Наказ Міністерства оборони України від 11.10.2021 № 313).

Призовники, фото: Молодий буковинець
Призовники, фото: Молодий буковинець


"Начебто зробили крок до гендерної рівності, але все одно УСІ чоловіки нашої держави пригнічені у правах лише за ознакою статевої приналежності. Це неподобство!!! Жодного суспільного обговорення. Жодних кроків до гендерної рівності. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації руху до зрівняння прав громадян незалежно від статі", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, молода захисниця втратила на Донбасі ногу та показала, як це жити з протезом: "Скільки сліз було пролито". Жінка продовжує активне життя та вчить цьому поранених військових

Раніше Знай писав, "облік - це не призов": українкам, які матюкаються і плачуть на камеру, у ЗСУ пояснили суть на прикладі ізраїльтянок та норвежок