У травні 2017 року Ольга Бенда отримала важке поранення під час ворожого обстрілу в районі Авдіївки. Їй фактично розтрощило ногу, тому кінцівку довелося ампутувати. Однак у неї не опустилися руки, й вона надалі служить у війську й готується до участі в "Іграх нескорених".
Про це повідомляє "Ukrainian People Magazine".
Старший солдат Ольга Бенда навіть з протезом замість ноги встигає все. Вона залюбки грається зі своїм трирічним сином, займається спортом, знімається у фотосесіях та готується до Invictus Games. Її колеги по службі завжди дивуються, як жінка все встигає, однак їй тільки доводиться знизувати плечима.

Ольга Бенда, фото з фейсбук
Ольга Бенда, фото з фейсбук

Ольга не втрачає любові до життя й прагне бути максимально корисною для суспільства. Навіть на її руці витатуйовано: "Ніколи не здавайся!", проте, очевидно, що жодні нагадування їй непотрібні. З сучасним протезом, який замінив Ользі ногу, жінка живе недавно, проте, дивлячись на її впевнену ходу, цього не скажеш.
Одразу після поранення вона зрозуміла, що життя не закінчується, тож потрібно діяти. Вирішила почати з найважливішого: якнайскоріше знову стати на ноги.

" Ви навіть не уявляєте, скільки сліз було пролито. Дуже важко прокинутися й усвідомити, що частини твого тіла немає. Але я зрозуміла, що зволікати не можна. Хотіла почати знову ходити, поки не забула, як це роблять. Уже через місяць після поранення я вперше стала на протез. Звісно, не все виходило. Я падала, нервувала й знову підводилась. Але за кілька тижнів удалось навчитися ходити на залізній нозі. Коли було боляче й складно, думала про сина, батьків та коханого. А також про те, що хочу знову бути самостійною й нікого собою не обтяжувати. Тепер, коли веду активний спосіб життя, беру участь у різних проектах, це дуже заспокоює моїх близьких. Це одна з головних причин, чому я взагалі працюю над собою. Для того, щоб доводити собі, людям і батькам, що проблем немає. Навпаки, є нові можливості для розвитку", - зізналася Ольга.

Ольга Бенда, фото з фейсбук
Ольга Бенда, фото з фейсбук

Після поранення жінка боялася, що через ампутацію її можуть звільнити. Тож наприкінці літа вона написала рапорт, на ім'я Міністра оборони про те, що хоче й далі бути на військовій службі.Тепер вона служить в тилу, у військкоматі.
Весь час жінку підтримував її коханий Олексій, військовослужбовець 72-ї бригади. Вони почали зустрічатися до поранення, і сьогодні закохані разом.

"Я перенесла п’ять складних операцій, і Олексій завжди був поруч. Він мене причісував, годував, витирав сльози. Я запитувала: "Льошо, ти ж розумієш, що в мене немає ноги, як ми тепер будемо?" А він: «Нічого, трошки повільніше прогулюватимемося". Тепер я в глибині душі знаю, що ця людина мене напевно не покине, хоч би що сталося", - каже вона.

Зараз Ольга намагається підштовхувати до активного життя всіх поранених бійців, тому час від часу вона ходить в госпіталь. До того ж військові зізналася, що вона ніколи не мала стільки мрій і планів, як тепер.

"Звісно, я й раніше повільно не ходила. Та протез також не зменшив швидкості. Щодня купа справ, і я дістаю від такого ритму життя просто шалене задоволення. Із найближчих планів — сісти за кермо, працювати, вирішити квартирне питання, бо поки що ми проживаємо з мамою чоловіка. А там уже можна й про сестричку для Дмитрика думати", - підсумувала вона.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, подарунок або тактичний відступ? Тисячі російських військових і сотні одиниць техніки залишають кордон України

Раніше Знай писав, військовий облік для жінок в Україні: Міноборони анонсувало "приписку" для вагітних і матерів з малолітніми дітьми

Також Знай писав, "унікальні" бойові дрони з РФ виявилися іграшками з AliExpress: "Військова допомога Китаю, ви не розумієте"