Рідкісний автомобіль, який складно знайти навіть у Європі, знаходиться в місті Запоріжжі. Lloyd Arabella — автівка, яку привезли понад пів століття тому в Україну по спецзамовленню для керівництва держави. Уважно роздивилися унікальний ретрокар журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Автомобілів Lloyd Arabella виготовили на німецькому заводі Lloyd близько 47 тисяч. Випускали модель із 1959 по 1963 рік. В Україну єдиний екземпляр мікролітражки потрапив наприкінці минулого століття, а саме: на Запорізький автобудівельний завод для дослідження і вивчення при розробці ЗАЗ другого покоління. З часом машина перейшла в приватні колекції, тому частина рідкісних оригінальних деталей та запчастин зникла.

Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella
Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella

«Усі комплектуючі та елементи кузова нам вдалося відновили. Тепер вони такі ж самі, як були в момент придбання в 1959 році. Це повністю унікальний та раритетний автомобіль», — розповідає Семен Мушер, співробітник музею ретромототехніки «Фаетон»

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella
Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella

Машина не надто велика за своїми розмірами, менше 4 м завдовжки, проте має досить просторий салон і багажник. Дизайн автівки поєднав у себе практичність німецького автопрому та американський стиль. З обох боків «крил» в автомобілі знаходиться велика хромована емблема з назвою, ціна якої стартує на аукціонах від 200 євро.

Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella
Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella

Lloyd Arabella комфортний в керуванні та непогано маневрує на дорозі. На 100 км автівка витрачає 8 л пального та розвиває максимальну швидкість до 110 км/год.

Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella
Фото:" Джедаї " Lloyd Arabella

Нагадаємо, що унікальний Москвич, який був створений для ралі збираються продати: 1,1 млн за раритет.

Раніше повідомляли, що українам показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, "Запорожець" замість однушки, з духовкою і спальнею: українець переробив старе авто під будинок на колесах.