Українцям розповіли, у яких випадках не можна вакцинуватися проти коронавірусу та зазначили, що лише 1% українців мають такі протипоказання.

Про це розповів завідувач відділу стратегії імунізації центру громадського здоров'я МОЗ України Олександр Заіка.
Протипоказання до вакцинації від коронавірусу має дуже мала кількість українців. Це всього близько 1% громадян. Однак багато українців мають показання до щеплення від COVID-19.

Вакцинація, скріншот: YouTube
Вакцинація, скріншот: YouTube

"Це близько 9 мільйонів українців, старших 60 років, а також тих, хто має супутні захворювання. Єдиним протипоказанням до щеплення конкретною вакциною від коронавірусної хвороби є важка алергічна реакція на її першу дозу або ж на один з її компонентів", - каже Олександр Заіка.

Варто зазначити, що тимчасовими протипоказаннями до щеплення від коронавірусу є гостре вірусне респіраторне захворювання або підвищення температури до 38 градусів. У таких випадках потрібно зачекати, поки симптоми пройдуть. Тимчасовими протипоказаннями також є безпосереднє захворювання на коронавірус. У такому випадку вакцинуватися потрібно через 28 днів після одужання.

Вакцинація, фото: unian
Вакцинація, фото: unian

"Вакцинація проти інших інфекційних хвороб не є протипоказанням до вакцинації від коронавірусної хвороби. Якщо ви мате хронічне захворювання, вам потрібно вакцинуватися проти COVID. Якщо ви маєте астму, діабет, серцево-судинні захворювання, аутоімунні захворювання, онкологічні захворювання, ендокринні захворювання, ВІЛ-інфекцію, захворювання нирок або ж перебуваєте на гемодіалізі, обов'язково щепіться проти коронавірусної хвороби", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, "тисяча Зеленського": у Мінсоцполітики розповіли, чи впливатимуть гроші за вакцинацію на субсидію

Також Знай писав, Covid-19 в Україні опустився до "зелених" 2 тисяч, у медиків є час відпочити: статистика МОЗ на 26 грудня

Раніше Знай повідомляв, викликає параліч та смерть: у МОЗ нагадали про небезпеку поліомієліту і закликали вакцинуватися