У понеділок, 28 грудня, в Православному календарі є окрема дата - Трифонов день у пам'ять про Святого Трифона Печенізького, який жив в XV—XVI ст. Святого преподобного Трифона вважають покровителем мореплавців і рибалок, особливо тих, хто потрапив в бурю на морі.

Пропонуємо нашим читачам дізнатися, як правильно, за законами церкви, провести цей день.

Святий Трифон, скріншот: YouTube
Святий Трифон, скріншот: YouTube

Святого просять про зцілення від хвороб і про те, щоб знайти вихід зі скрутного становища. При цьому в молитві важливо не скаржитися на долю, а просити мудрості і бути готовим підкоритися Господньої волі.

У день Трифона потрібно розрахуватися з боргами, помиритися з тими, кого сталося образити. До кінця дня було не прийнято злитися: ані на домашніх, ані на холодну погоду, ані на інші послані понад випробування. Скарги на дітей, які не виправдали надії, також не віталися.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На прикладі святого показували, що все в земному житті швидкоплинно і мінливо, з Божою допомогою навіть недолугий юнак може стати праведником і нести світло віри.

Погода, зима - фото Знай.ua
Погода, зима - фото Знай.ua

Народні прикмети в цей день:
Сонячна погода - до ранньої і теплої весни.
Синиці голосно співають, чекайте морозів.
Вранці на деревах лежить іній - до прохолодної погоди і дощів в перші дні літа.

Раніше повідомляли, вихідні та свята в Україні: скільки буде "вільних" днів у 2022 році.

Як повідомляв Знай.uа, українці більше люблять Різдво, ніж Новий рік - але хочуть святкувати 7 січня і крапка.

Знай.uа писав, УПЦ збирає кошти на подарунки для дітей-сиріт з інтернатів на сході України.