Поступово добігає кінця останній осінній місяць перед зимою, перед груднем і це означає настання різдвяного посту, перший день якого припадає на 28 листопада.

Цей пост входить в четвірку найдовших постів протягом року, бо його тривалість становить 40 днів. У церкві він має назву Чотиридесятниця, Пилипівський піст, так як починається на наступний день після Дня святого Пилипа.

Різдвяний пост, скріншот: YouTube
Різдвяний пост, скріншот: YouTube

Закінчення посту припадає на Різдво, 7 січня 2022 року. У цьому проміжку заборонено вживати м'ясо, молочні продукти, включаючи вершкове масло, а також яйця, ковбаси, сало, рибу, вино і продукти копчення, за церковним статутом. Риба, вино і масло заборонені по п'ятницях, понеділках і середах, а також з 20 грудня по 1 січня.

До 19 числа ці продукти можна вживати, але з другого по п'яте січня вживання риби заборонено навіть в ті дні, коли це дозволено (понеділок і т.д.). Після появи першої зірки, у Святвечір, 6 січня - починається прийом куті.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Різдвяний пост, скріншот: YouTube
Різдвяний пост, скріншот: YouTube

Дотримуватися Різдвяний піст досить важко, але можливо. Наприклад, як ми вже писали раніше, заборонені до вживання продукти тваринного походження, але і важливо намагатися очиститися духовно - молитися, прощати образи, утримуватися від спокус і каятися. Намагайтеся відмовлятися від розважальних заходів, а також азартних і комп'ютерних ігор.

Нагадаємо, День Святого Матвія - найближчого учня Ісуса Христа: що обов'язково потрібно зробити 29 листопада на початку Різдвяного посту

Як повідомляв "Знай.ua", як залучити Тигра на багатство і щастя в 2022 році: наряди і новорічний стіл для всіх знаків Зодіаку

Знай.ua писав, Різдвяний піст 2021: благословенне меню та ідеї для дієтичного харчування на кожен день