Дорожники та підрядники вже не вперше дивують українців своїми необдуманими діями та недбалим ставленням до роботи. Цього разу вони подумали, що зайнятися ремонтом дороги при мінусовій температурі і наявності снігу на трасі буде досить раціональним рішенням.

Укладання асфальту за таких несприятливих погодних умов відбулося в Одеській області на дорозі Т-16-27 Арциз-Тарутине-Сарата, 27 грудня. Про серйозні порушення повідомив виконавчий директор Національної асоціації шляховиків України Олег Варивода у своєму Facebook.

Скріншот з Facebook
Скріншот з Facebook

Він зазначив, що виконавцем робіт є ТОВ СК "Автострой". Варивода здивувався рішенням компанії укладати асфальт в сніг, але впевнений, що через такі грубі порушення робота дорожників не буде прийнята і оплачена.

"Тільки от не треба розповідати про технології, що дозволяють укладати А/б суміш при мінусовій температурі. Ці технології я знаю не гірше вашого, а ще я знаю як підбирається склад цієї суміші, застосовувані модифікатори, і як це повинно перед початком робіт бути погоджено технаглядом служби доріг. Нічого цього виконавцем зроблено не було", - заявив фахівець.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Службі автодоріг відреагували на інцидент і звинуватили підрядну організацію ТОВ СК "Автострой" в порушенні технології дорожнього ремонту. За словами облавтодору, підрядник був попереджений про погіршення погоди, йому навіть заборонили через це класти асфальт, але в компанії проігнорували вказівки. Тепер виконані ремонтні роботи відмовляються приймати і оплачувати.

Нагадаємо, дорожники поклали асфальт прямо в сніг, нові "технології" українцям не сподобалися: "Скоро і на лід будуть класти"

Як повідомляв Знай.uа, асфальт просто змиває водою: водіям показали, як "ремонтують" дороги перед святами - бідні їхні колеса

Також портал Знай.uа писав, що українцям підказали, як підібрати зимову гуму і скільки це коштує: поради експертів