Стало відомо про те, що тарифи на воду можуть зрости ще на 20%. Все після того, як НКРЭКУ схвалила підвищення тарифів на водопостачання з 1 січня.

Про це стало відомо після рішення комісії, яка здійснює державне врегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Тарифи на воду, фото: НКРЭКУ
Тарифи на воду, фото: НКРЭКУ

Прийняли рішення про підвищення тарифів на централізоване холодне водопостачання та водовідведення для АТ "Київводоканал" в цілому до рівня 30,384 грн. за 1 куб. м.

З 30,38 грн:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще
  • 16,164 грн — плата за водопостачання;
  • 14,22 грн - плата за водовідведення (з розрахунку за 1 кубометр з ПДВ).

З них централізоване водопостачання – 16,164 грн/куб.м з ПДВ, централізоване водовідведення-14,22 грн/куб. м з ПДВ.

З такими темпами, як відзначають фахівці, підвищення тарифів на ЖКГ не за горами, і це може значно почастішати.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

У Києві зростання складе приблизно 20%, і в інших областях ціни також зростуть значно. Тариф на воду та водовідведення підвищується до 30,384 грн за куб (було 25,32 грн).

Варто відзначити, що згідно з прогнозами експертів, ціни на газ наступного року зростуть приблизно на 20%, і рівень інфляції складуть 8%. Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що починаючи з 1 травня 2022 року, в Україні буде скасована фіксована ставка на опалення, і все знову зміниться.

Вода з крана, скриншот: You Tube "Телеканал Київ"
Вода з крана, скриншот: You Tube "Телеканал Київ"

Нагадаємо, що фіксованої ціни на газ не буде? Денис Шмигаль анонсував підвищення тарифів з 2022 року

Раніше повідомлялося, що 1000 гривень на руки, соціальне житло та опалювальний сезон: що зміниться для українців наприкінці грудня