Для українців, які знаходяться в пошуку роботи, з'явилися дуже важливі новини. Так, з 8 січня, роботодавці будуть оштрафовані на 65 тисяч грн за статтею 24 Закону Про рекламу, якщо в описі вакансії вказано бажану стать людини – "тільки чоловіки/жінки".

Про це відомо у відповідних змінах Закону України.

Заборона на зазначення віку кандидатів, пропозиція роботи тільки певної статі (крім специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі) діє з 1996 року цим Законом.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Але тепер, з 8 січня, почнуть за це штрафувати в десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу. Зараз мінімальна зарплата 6 500, тому роботодавець повинен буде заплатити 65 тисяч грн. Якщо мінімальна заробітна плата зросте, то зростуть і штрафи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Штрафують за наступною процедурою:

- Держпраці складатиме розпорядчий документ про штраф на підставі акта перевірки – за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та наявності підстав для штрафу;

- роботодавець сплачуватиме штраф до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП;

- сплатити штраф потрібно протягом 15 днів від отримання розпорядчого документа Держпраці;
якщо розпорядчий документ не сплатити і не оскаржити, штраф стягуватимуть через суд.

Під відповідне правило підпадає будь-яке оголошення про вакансії. За результатами перевірки, якщо є підстави для штрафу, роботодавець вносить кошти до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи або ФОП, протягом 15 днів з моменту отримання розпорядчого документа Держпраці.

Раніше повідомляли, мораторій на експорт деревини слід зберегти, але ввести аукціони з продажу - Федерація роботодавців.

Як повідомляв Знай.uа, українцям виплатять заборгованість за лікарняними: у Мінсоцполітики повідомили, коли і як можна отримати гроші.

Знай.uа писав, працювати до пенсії не вийде? Чому українці не можуть нікуди влаштуватися після 45 років.