Вже кілька тижнів в Інтернеті поширюється інформація про бажання уряду примусово вилучати землю для будівництва доріг, що запропонував зробити прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Йдеться про вилучення земельних ділянок на платній основі у власників, у разі виникнення суспільної потреби. Про це йдеться в законопроекті на сайті Верховної Ради України.

Дорога. Фото: обласна газета
Дорога. Фото: Обласна газета
Дорога. Фото: Обласна газета

Рішення про відчуження складається на підставі суспільної необхідності, щоб будувати Будівельні дороги загального користування, а також мости, естакади та об'єкти. У тому числі, на умовах концесії та державно-приватного партнерства. Це рішення має прийматися органами місцевого самоврядування або виконавчої влади. Власник земельної ділянки повинен протягом місяця дати згоду, інакше відомство звертається до суду, щоб у примусовому, але платному порядку вилучити його.

У проекті закону говориться, що суд теж повинен прийняти рішення протягом місяця з дня надходження позовної заяви. На законодавчому рівні хочуть спростити механізм вилучення та викупу земельних ділянок для розвитку транспортної інфраструктури в нашій країні.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Дорога, фото: скріншот з відео
Дорога, фото: скріншот з відео

"Вже уявляю як вилучають ділянки приватних домогосподарств навколо майбутньої дороги, а потім продають під бензоколонки, СТО і магазини", "У Німеччині діє схожий закон, цікаво, як у них це працює", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, асфальт просто змиває водою: водіям показали, як "ремонтують" дороги перед святами - бідні їх колеса

Як повідомляв "Знай.ua", від 2-3 гривень за кілометр: які дороги стануть платними для водіїв вже з січня

Знай.ua писав, Рада затвердила нові штрафи за перетин кордону та "оренду" житла: від 850 грн до 10 тисяч-хто в списку