Свиня-художниця з ПАР на прізвисько Пігкассо стала всесвітньо відомою через свою роботу, яку продали за рекордні 26,6 тисяч доларів.

Картину "Дикі і вільні" купив колекціонер з Німеччини Пітер Ессер майже за 27 тисяч доларів у понеділок, 13 грудня, через декілька годин після аукціону продажу. Така ціна перевершує попередній рекорд в 18,6 тисяч доларів за витвір мистецтва шимпанзе Конго, який був встановлений в 2005 році.

Пігкассо, картина "Дикі і вільні"
Пігкассо, картина "Дикі і вільні"

Про це повідомили в The Daily Mail. Відомо, що на створення полотна у Пігкассо пішло декілька тижнів. Для роботи були використані акрилові фарби синього, зеленого і білого кольорів.

Свиню-художницю Джоанн Лефсон врятувала в 2016 році з бійні Кейптауна в місячному віці. Господиня свині помітила її інтерес до образотворчого мистецтва після того, як випадково залишила старі Кисті для фарб в приміщенні, де мвиня містилася. Вона вирішила розвивати її інтерес.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Пігкассо, картина "Дикі і вільні"
Пігкассо, картина "Дикі і вільні"

З тих пір свиня-художниця створила понад 400 унікальних творів. Зараз вона живе в притулку для тварин Farm Sanctuary sa недалеко від міста Франсхук в Південній Африці.

"Я хотіла, щоб Пігкассо створила те, чого ніколи раніше не робила. Величезне, неймовірно велике полотно, яке може кинути виклик внутрішній цінності твору мистецтва, створеного твариною", - поділилася Джоанна.

Пігкассо, картина "Дикі і вільні"
Пігкассо, картина "Дикі і вільні"

Нагадаємо, українці встановили рекорд за допомогою кольорових вареників - до такого ще ніхто не додумувався

Як повідомляв Знай.uа, до 310 км/год і місця на чотирьох пасажирів: в Україні з'явилося перше аеротаксі - з Києва до Одеси за 2 години

Також портал Знай.uа писав, що 61-річний "рогатий" чоловік має 278 пірсингів на своїх "причиндалах"