Триметрова ялинка із монет номіналом 5 копійок прикрашає цього року селище Доброслав на Одещині. Диво-ялинку внесли до книги рекордів України. За даними керівниці Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, на виготовлення ялинки знадобилося 9 тисяч 800 монет номіналом у п’ять копійок і одна – у дві копійки.

Автором роботи став Кирило Максименко.

«Щороку у Доброславі на зимові свята можна побачити нову креативну ялинку. Цьогоріч – триметрова ялинка з... монет! Їх знадобилося 9800 п’ятикопійчаних монет і навіть одна 2-копійочна. Монети ще заздалегідь почали збирати для ялинки дорослі й діти, і як класно, коли люди об’єднуються довкола цікавої ідеї. Я не знаю, як вдається голові Доброславської селищної ради Людмилі Прокопечко щоразу захоплювати людей найнеймовірнішими проектами, але рівних їй на місцевих виборах не було в усій Україні. А доброславська громада на сьогодні - одна з найактивніших в країні. Може, час вже іншим керівникам міст їздити в Доброслав за досвідом?», - написала Вєтрова.

Скрін, Facebook Лани Вєтрової
Скрін, Facebook Лани Вєтрової

«Цікаво, скільки вона важить?», «Точно пора! Але чи потрібен такий досвід та приклад тим, хто після виборів забувають, навіщо вони прийшли до органів місцевого самоврядування?! А Доброслав та Людмила Прокопечко задають гарний темп для інших громад!», - пишуть у коментарях до повідомлення.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Скрін, Facebook Лани Вєтрової
Скрін, Facebook Лани Вєтрової

Раніше повідомляли, головна ялинка міста завалилася через вітер, українці відразу ж кинулися красти іграшки.

Як повідомляв Знай.uа, від пластику до дорогого скла: скільки коштуватиме нове "вбрання" для ялинки цього року.

Знай.uа писав, головні тренди в кульках та іграшках: ціни, форми та що краще повісити на новорічні дерево.