Відомий український доктор Євген Комаровський напередодні Нового року вирішив заговорити на серйозну тему, а саме - безпеку їжі на свята.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно він дає поради молодим мамам, які стосуються дітей, а також просто про все, що стосується здоров'я.

Скрін, Instagram Комаровський
Скрін, Instagram Комаровський

Цього разу сталося те ж саме. Євген Комаровський вирішив розповісти про безпеку їжі в свята.

У цей період, як показує статистика, істотно зростає число отруєнь продуктами, зокрема серед дітей. Тому варто бути особливо акуратними.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пов'язано це з тим, що господині готують величезну кількість їжі до свята, і вживають її протягом тривалого часу. Звідси і виходять отруєння.

Скрін, відео YouTube діти
Скрін, відео YouTube діти

Потрібно завжди враховувати той факт, що дитячий організм досить ніжний, і завжди потребує виключно свіжої їжі. Тому їжа, яка кілька годин стояла на столі, а потім ще зберігалася деякий час в холодильнику не підходить. Потрібно завжди годувати дитину свіжим.

Також, ні в якому разі не можна допустити, щоб діти переїдали в свята, і зберігали звичний для них режим сну і неспання.

Також, варто враховувати, що величезна кількість випадків отруєння відбуваються через їжу, яку ви замовляєте на свята додому.

"Пам'ятайте про необхідність регулярного приготування для дитини свіжої їжі, незважаючи на велику кількість приготовленої в свята їжі" - йдеться в повідомленні під постом.

Нагадаємо, що Доктор Комаровський пояснив, чи можуть молоко і сир нашкодити здоров'ю дитини :" не морочте собі голову"

Раніше повідомлялося, що Доктор Комаровський назвав основні причини розладу сну у дітей

Також, Євген Комаровський розвінчав міф, що тримав у страху мам і бабусь