На сторінці в соцмережі Instagram відомого українського педіатра Євгена Комаровського, до порад якого прислухаються багато батьків, підказав, що робити, якщо дитина ночами скрипить зубами.

Одна з передплатниць задала педіатру питання: її молодшій дочці - п'ять років, все зі здоров'ям нормально, але іноді під час сну вона дуже сильно скрипить зубами. За словами матері, дитину вже перевіряли на мікробів, глистів, робили аналізи, але нічого не знайшли

"У чому причина такого жаху? Через що це може бути?",- цікавиться стривожена мати.

Комаровський відповів, що, всупереч поширеному міфу, скрип зубами не має ніякого відношення до мікробів і глистів. Насправді це вікова особливість, яка буває у багатьох дітей.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

"Іноді скрипіння зубами уві сні пов'язують з активним ростом, в деяких ситуаціях — з дефіцитом кальцію... проте, в цьому немає абсолютно нічого страшного і жахливого. Іноді, дійсно, має сенс показати дитину кваліфікованому стоматолога, щоб переконатися, що цей скрип не призводить до пошкодження зубів. Можна пропити Кальцію глюконат. Але нічого іншого робити не треба: це не небезпечно, це тимчасово, діти це переростають. Порада батькам проста: не метушитися, посміхатися, загалом, не нервувати», - порадив лікар.

Євген Комаровський, скріншот з відео
Євген Комаровський, скріншот з відео

У коментарях його подякували за відповідь, оскільки це питання турбувало багатьох батьків.

"Не хочете чути уві сні скрип, народжуйте двійню, будете потім так міцно спати, що вже нічого не почуєте», «а якщо дитині 36 рочків? не можу спати ночами від його скрипу.... Свекруха каже проглистити", " ніякого відношення до глистів - Алілуя, доктор, ваші слова та багатьом б у вуха», - пишуть вдячні коментатори.

Нагадаємо, отруєння дитини грибами: доктор Комаровський заборонив самолікування і показав інструкцію "виживання".

Раніше повідомляли, що Євген Комаровський назвав головні правила зберігання продуктів у холодильнику: навіть при відключенні світла.

Знай.uа писав, плід любові Джонні Деппа і Ванесси Параді вже дозрів - 22-річна Лілі-Роуз помітили в одних трусиках.