Традиційно 24 грудня, православний світ відзначає день святого Никона. У цей день заведень відвідувати церкву та читати молитви святому.

Святий Никон був ігуменом при Києво-Печерському монастирі. Одного разу святий потрапив у полон до половців, де провів майже три роки. Попри все він був стійким, смиренним та мав духовну силу. Згодом йому вдалося загадковим образом зникнути з закритої темниці, а потім він з’явився у Київському монастирі, передає портал "Доброта".

24 грудня — святого Никона
24 грудня — святого Никона

Після цього ченець став засновником церкви та Обителі Пресвятої Богородиці в місті Тмутаракані, а ще зробив великий внесок у літопис.

Традиції в цей день.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Традиційно в цей день ходять до церкви та читають молитви святому, прохаючи у нього захисту для себе й своїх близьких від нечистот, просвітлення та спокою душі.

Цього дня слід запалити лампадку та поставити її на вікно, щоб відлякати таким чином нечисту силу. А на поріг будинку покладіть сокиру гострим лезом до дверей, щоб захистити оселю від демонів.

В давнину в цей день ворожили за допомогою яблучної гілки. Її ставили у теплу воду вдома й якщо до Різдва на ній з’явиться зелене листя, тоді всі мрії ворожбита здійсняться. А якщо розквітне квітами, то у родині будуть любов та радість.

Народні прикмети в цей день.

На сонці є бічні відблиски, чекайте сильних морозів.

Промені сонця світять вгору — до суворих морозів, а якщо вниз — до хуртовин.

Ворони постійно кружляють у небі, чекайте бурі.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній порадив, як правильно замолити гріхи перед Новим роком: "Нехай ліва рука не знає, що робить права". Митрополит Епіфаній розповів, як займатися благодійність, аби не розгнівити Бога

Також Знай писав, що подарувати мамі на Новий Рік 2022: найкращі варіанти сюрпризів від синів і доньок

Раніше Знай писав, подарунки на замовлення, легкий стіл і гості на порозі: як не витратити всі гроші на новорічні свята