Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що не зажди благочинність може бути угодна Богові. Все через те, що інколи благодійністю займаються тому що це модно, престижно або статусно.

Як зазначив Епіфаній на своїй сторінці у фейсбук інколи про благодійність люди більше говорять, аніж роблять, або хизуються, чекаючи похвали.

"А часом її дають "на відкуп" або вимагають щось на заміну… То не є правдива благодійність, але приховане користолюбство. Отже, коли твориш милостиню, не сурми перед собою, як роблять лицеміри в синагогах і на вулицях, щоб прославляли їх люди. Істинно кажу вам: вони вже мають нагороду свою. У тебе ж, як твориш милостиню, нехай ліва рука твоя не знає, що робить правиця твоя, щоб милостиня твоя була потаємною; і Отець твій, Який бачить таємне, воздасть тобі явно", - зазначив Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

За словами Епіфанія благодійність любить тишу. Адже бажання творити добро – це глибоко внутрішнє і світле почуття, яке народжується з любові й милосердя у самому вашому серці. Коли ж людина, допомагаючи іншим, відчуває самовдоволення і підвищення самооцінки, то така допомога не приносить духовної користі тому, хто її чинить.
Потрібно бути співчутливим, і відкривати своє серце, підживлюючи його добром. Епіфаній радить не забувати дякувати Господу, який дає багато можливостей допомагати іншим.

Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ
Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ

"Передріздвяний період – це ще один привід замислитися і благодіяти – кожен в міру своїх можливостей. Адже милосердя – це не завжди фізична чи матеріальна допомога. Це і добра порада, і щира усмішка, увага, лагідне слово, співчуття, подяка, тиха присутність, а особливо – молитва". - підсумував він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, митрополит Епіфаній порадив батькам, що дарувати на Святого Миколая: "Не лякати різками". Митрополит Епіфаній розповів, як провести День святого Миколая разом зі своїми дітьми

Також Знай писав, що подарувати мамі на Новий Рік 2022: найкращі варіанти сюрпризів від синів і доньок

Раніше Знай писав, подарунки на замовлення, легкий стіл і гості на порозі: як не витратити всі гроші на новорічні свята