Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 24 грудня.

Останній зимовий тиждень добігає поступово до кінця, готуючись до останніх будніх днів перед тривалими новорічними вихідними. Експерти виставляють останні котирування, поки тільки на п'ятницю. Суботу та неділю ми торкнемося трохи пізніше. Зараз звернемо увагу на те, якими були світові валюти по відношенню до гривні в четвер, і як вони змінилися з приходом п'ятниці.

23 грудня Американський долар перебував на позиції - 27,2508 грн, можна побачити, що з ним відбуваються невпевнені коливання в різні боки після того, як Українська гривня категорично відмовилася падати і опустила Долар США до 26 гривень за одну одиницю. У п'ятницю, 24 числа, вартість змінилася на дві копійки - 27,2747. Гривня досі знаходиться на першому місці в світі по зміні до долара з початку року. Зараз світова економіка, ринки акцій-зазнають передріздвяного ралі (швидке зростання цін). Акції відновлюють зростання, бо дослідження коронавірусу дає надію на майбутнє.

Головна європейська валюта в четвер була - 30,8084. І практично не змінилася до п'ятниці. Всього на чотири копійки - 30,845. Польський злотий І Російський рубль практично не змінюються (лише на незначні одиниці) і зберігають свої позиції — 6,6719 грн і 3,709 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 24 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 євро - 3084,5 гривень (+3,66 грн).

Курс валют на 24 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 24 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом

Як повідомляв Знай.ua, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів

Також Знай.ua писав, відкриєш гаманець - а там порожньо: коли українцям чекати падіння цін, прогнози експертів