Викрадення автомобіля — ризик, який стосується всіх автовласників. Зараз убезпечити транспортний засіб можна за допомогою сучасних технологій. Як захистити свою автівку від крадіжки, розбиралися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Як відомо, частка викрадень транспортних засобів в Україні досить висока. Втім, за повідомленням Національної поліції, за перше півріччя цього року кількість крадіжок істотно зменшилася. Загалом було зафіксовано близько 1,5 тисячі звернень, що є рекордним показником за останні 5 років.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Антирейтинг з викрадення машин очолює Харків, кожен другий автомобіль викрадають саме там. За даними правоохоронців, популярністю у шахраїв користуються такі марки автівок, як Hyundai Tucson, Audi Q7, Toyota Land Cruiser та Volkswagen Tiguan.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Експерти зазначають: найменший ризик викрадення мають автомобілі, на зламування яких злодіям необхідно витратити більше часу.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«Єдиний спосіб захистити автомобіль – знайти спеціаліста, що знає всі методи викрадення вашого транспортного засобу. Варіанти захисту залежать від марки автівки. Наприклад, якщо нові Toyota крадуть, підключаючись через фари – необхідно захищати саме їх. Крім того, в будь-яких випадках необхідно встановлювати сигналізацію та іммобілайзер — пристрої, які не дадуть можливість завести машину навіть з «рідним» ключем», — зазначає Юрій Серветник, фахівець з автомобільного захисту.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Варто зазначити, що самі автовласники часто нехтують елементарними правилами захисту. Поліція та експерти радять завжди обирати для паркування місця або автостоянки, облаштовані камерами та використовувати комплексні методи захисту автомобіля.

Також Знай писав, майже як у поганому сні: дніпрянин втік від дружини і прокинувся від спроби пограбування. Крадіжка автомобільних коліс - явище досить поширене в нашій країні, і Дніпро - не виняток

Раніше Знай повідомляв, шахраї вкрали з банку 35 млн $, підробивши голос директора: у фінустанові навіть нічого не запідозрили. Аферисти вкрали з банку $ 35 млн, підробивши голос директора.