У Міністерстві юстиції України розповіли про боржників, і новий законопроект, який встановлює обмеження для тих, хто не платить гроші. Зокрема, мова йде про тих, хто не оплачує аліменти на дитину.

Новий пост був опублікований на сторінці міністерства в соціальній мережі Facebook, там розповіли історію чоловіка з Тернополя, який потрапив у таку ситуацію.

Так, на виконанні у відділі державної виконавчої служби у Тернополі Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів на користь дитини у розмірі 6 000 грн щомісяця до досягнення дитиною повноліття.

Для того, щоб боржник почав виплачувати борг, виконавець був змушений накласти арешт на все майно боржника, а застосував обмежувальні заходи, які передбачені частиною 9 статті 71 Закону України.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Аліменти, фото: Мін'юст
Аліменти, фото: Мін'юст

Так як він проживає за кордоном, то йому довелося заплатити заборгованість у сумі 236 400 гривень, штраф у сумі 119 700 гривень, а також виконавчий збір 23 640 гривень. Тільки після цього він зміг полетіти за кордон.

Варто відзначити, що таких історій величезна кількість. Спочатку накопичується величезна кількість боргів, а потім проти них вводять різні обмеження.

Нагадаємо, що чоловік заборгував власній дитині і опинився у в'язниці: "От би ви до всіх такі заходи"

Раніше повідомлялося, що без авто, без полювання і без паспорта: українець роками не звертав уваги на сина - за один день позбувся всього

Також, українець сплатив аліменти власній дитині лише після арешту майна: поки уникав обов'язків, набігло понад 300 тисяч.