До свят село Настасів на Тернопільщині прикрасили 9-кілометровою гірляндою. Ілюмінацією засвітилися дороги, будинки і навіть сільськогосподарська техніка. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Село Настасів, що на Тернопільщіні, стало відомим на всю країну завдяки своїй неймовірній святковій ілюмінації. Аби прикрасити селище до різдвяно-новорічних свят, де мешкає близько двох тисяч людей, витратили 9 кілометрів гірлянд. Організатори вирішили не обмежуватися новорічною ялинкою, а пішли далі — вбрали все село в святкову ілюмінацію.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Гірляндами прикрасили сільські дороги, будинки, комори, колодязі та навіть сільськогосподарську техніку. Так, бульдозер ДТ-75, самоскид ГАЗ-52 і трактор Т-70 стали найпопулярнішими зонами для фотографування.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Щоб зануритися в новорічну святкову атмосферу, до Настасіва приїжджають люди за десятки кілометрів. Безліч локацій вже стали популярними серед тих, хто любить фотографуватися, а фото задекорованого Настасіва набувають популярності в соціальних мережах. Крім того, усі жителі та гості диво-села можуть спробувати пампушки в тематично-стилізованому будинку.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Кошти на святкове вбрання виділила сільська громада та місцеве агрогосподарство. За словами селищного голови Андрія Галайка, аби повністю прикрасити і підготувати село до свят, знадобилося близько 3 тижнів. Можливість зануритися в казкову атмосферу матимуть усі охочі до кінця Різдва.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Раніше повідомляли, частину українців залишать без Нового року: до головної ялинки пустять тільки з сертифікатами.

Як повідомляв Знай.uа, шампанське за 2650 грн замість гречки по 12: як відсвяткує Новий Рік нардеп Микола Тищенко, поки українці збирають на олів'є. Згідно з відкритими даними з мережі-пляшка найдешевшого шампанського в цьому ресторані коштує 2650 гривень, гарячі закуски від 220 до 990 гривень.

Знай.uа писав, під вікнами у Зеленського прикрасили ялинку і поставили карусель - "Набагато крутіше, ніж...".