Стало відомо про те, що опалювальний сезон в Україні може закінчитися вже в грудні. Що може піти не так, і як це закінчиться для українців.

Про це повідомив голова асоціації "Укртеплокомуненерго" Арсентій Блащук в ефірі ток-шоу "Діалог з країною".

Чоловік зазначив, що якщо не буде грошей на оплату газу, тоді опалювальний може закінчитися раніше, ніж всі чекають. Набагато раніше, а саме в грудні.

"Нехай уряд дає відповідь чи зобов'яже "Нафтогаз" скоординувати необхідні обсяги і забезпечить їх нам до кінця сезону. Якщо так, то він пройде, як зазвичай, нормально. Якщо ні, то будуть не віялові відключення, а буде зниження температури в квартирах".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

При цьому, раніше в уряді зазначили, що перша половина грудня видалася досить теплою, що дозволило непогано заощадити на опаленні, і середній рівень тарифу склав 22,6 гривень за квадратний метр. Це як мінімум на 12% менше, ніж в аналогічний період минулого року.

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

Про це на брифінгу 16 грудня повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, говоривши на сайті КМДА.

А ось в останні кілька днів непогано так похолодало, і до чого це може привести, вище описав Арсентій Блащук.

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

Днем раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що починаючи з 1 травня в Україні знову поміняються тарифи на газ, і більше не буде фіксованої ставки, яка діє зараз.

Нагадаємо, що фіксованої ціни на газ не буде? Денис Шмигаль анонсував підвищення тарифів з 2022 року

Раніше повідомлялося, що 1000 гривень на руки, соціальне житло та опалювальний сезон: що зміниться для українців наприкінці грудня

Також, еовышение тарифу на розподіл газу призведе до зростання цін на продукти, - економіст