Період жовтих цінників зі знижками розпочався, а з ним і час великого розчарування. Соцмережами ширяться історії обурених покупців: люди все частіше помічають невідповідність акційних цінників із сумою, яку доводиться сплачувати на касі. Що робити в таких ситуаціях, та на що слід звертати увагу на "жовтому" ціннику, розповіли у «Твій день» на телеканалі «1+1».

За словами жінки з Одеси, ціна на лоток яєць 30 штук – 69 гривень. Однак на касі вийшло 109,90 гривень. За першою ціною вона взяла собі та сестрі сім лотків, проте замість 483 гривень сума на касі становила 769 гривень. Проте невідповідність вона помітила вже вдома.

Скрін, відео YouTube магазин
Скрін, відео YouTube магазин

Олена Кеменяш з Хмельницького зазначає, що вже не вперше спокушається на акційний цінник, а в чеку виявляє ціну без знижки. На її обурення адміністрація магазину заявила, що акції вже немає. Але товар на полиці є, і цінники ніхто не змінює. Тоді адміністратор заявила, що цінники «хтось збив, або діти гралися іграшками збили».

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами виконавчого директора Спілки споживачів України Максима Несміянова, головне в такій ситуації – зберігати спокій. Не потрібно сваритися з касиром чи охоронцем – вирішити проблему не в їхній компетенції. Якщо купили товар не по тій ціні, викликаєте адміністратора і ведете його до стелажа з цінниками і показуєте свій.

«Вона каже, акція закінчилася. А ви кажете – акція закінчилася, а Цивільний кодекс продовжує діяти. Стаття 633, ви зобов’язані мені продати за цією ціною. Вона каже – законів в Україні немає. А ти кажеш – а поліція ще є, і викликаєте правоохоронців», - рекомендує він.

Крім того, сфотографуйте цінник, щоб мати докази.

Нагадаємо, українцям продали небезпечні солодощі з дротом: проходив через всю цукерку.

Також Знай писав, замість фаршу українці продали грудочки манки - на це навіть дивитися гидко: діти залишаться без котлет. Жінці продали в м'ясному магазині курячий фарш, який в підсумку виявився з домішкою манної каші.

Раніше Знай повідомляв, голодним українцям запропонували "акційні" сосисочки за 2000 гривень: "Цікаво, були покупці?". Судячи з цінником, раніше сосиски з індички коштували 1963 гривні 10 копійок, а зі знижкою - 119 гривень 90 копійок