Міністр Мадагаскару був одним з двох вижили, які пливли близько 12 годин до берега після того, як їх вертоліт розбився біля північно-східного узбережжя острова. Про це повідомляє видання Times of India.

Поліція і адміністрація порту заявили, що після аварії в понеділок, 20 Грудня, все ще тривали пошуки двох інших пасажирів, причина зникнення яких не була відразу з'ясована.

Серж Гелле, держсекретар країни у справах поліції, і його колега-поліцейський досягли берега в приморському місті Махамбо у вівторок вранці, мабуть, після того, як катапультувалися з літака, повідомив глава адміністрації порту Жан Едмонд Рандріанантенаіна. На відео, опублікованому в соціальних мережах, 57-річний Гелле виглядає змученим на шезлонгу, все ще в камуфляжній формі.

"Мій час вмирати ще не прийшов», - каже генерал, додаючи, що він замерз, але не поранений. Вертоліт летів з ним та іншими пасажирами для огляду місця аварії корабля біля північно-східного узбережжя.

Як заявив начальник поліції Зафісамбатра Равоаві, в результаті цього лиха загинуло не менше 39 осіб, що більше в порівнянні з попередніми втратами після того, як рятувальники витягли ще 18 тіл.

Раніше Равоаві повідомив AFP, що Гелле використовував одне з сидінь вертольота в якості плавучого засобу. "Він завжди відрізнявся великою витривалістю в спорті і підтримував цей ритм в якості міністра, як тридцятирічний. У нього сталеві нерви", - сказав він.

Гелла став міністром в ході перестановки в Кабінеті міністрів у серпні, пропрацювавши в поліції 30 років.

Нагадаємо, що літак почав втрачати висоту через обмерзання, в мережі з'явилися переговори пілота з диспетчером: "ми нічого не можемо".

Раніше Знай писав, старий радянський літак з парашутистами розбився, не пролетівши і кілометра: на борту був іменинник з сертифікатом

Також Знай повідомляв, чоловік потрапив в авіакатастрофу і вижив: "тепер маю два дні народження". Чоловік згадує, що тоді літак стиснуло, як гармошку