Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чого очікувати від цін на газ після 1 травня 2022 року. Що має змінитися для українців вже зовсім скоро.

За словами глави Кабінету Міністрів тарифи будуть переглянуті від 1 травня 2022 року, коли закінчиться дія встановленої урядом фіксованої річної пропозиції. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Денис Шмигаль -фото Кабмін
Денис Шмигаль -фото Кабмін

Ціна на газ для населення від 1 травня 2022 до 30 квітня 2023 буде формуватися в залежності від ціни газу на світовому ринку.

"Нинішня ціна на газ це річний ринковий продукт, зафіксований на один рік. Звичайно, на наступний річний період він буде переглянутий НАК "Нафтогаз" і буде формуватися в залежності від того, якою буде динаміка ціни на газ на світовому ринку і скільки буде газу в Україні, як ми будемо піднімати власний видобуток, а ми над цим працюємо " - зазначив прем'єр-міністр.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ціна на газ
Ціна на газ

Крім того, він зазначив, що уряд робитиме все можливе для того, щоб захистити населення від високих цін, зокрема тих споживачів, які не можуть собі це дозволити.

Платіжки, фото з Facebook
Платіжки, фото з Facebook

Що стосується нинішнього опалювального сезону, чоловік зазначив, що газу і вугілля зараз достатньо, і уряд не має планів на те, щоб ввести обмеження на вживання електроенергії. У МВФ також не вимагають підвищити ціни на газ для населення.

Нагадаємо, що відкриєш гаманець-а там порожньо: коли українцям чекати падіння цін, прогнози експертів

Раніше повідомлялося, що еовышение тарифу на розподіл газу призведе до зростання цін на продукти, - економіст

Також, курс долара "закрутить гайки" українцям у 2022 році: експерти приголомшили прогнозом