Українцям розповіли про накопичувальну пенсію. Зовсім скоро завершиться реформа, яка триває в країні вже 18 років.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна на порталі Кореспондент розповіла про цю сферу більш детально, тим самим відповіла на ряд популярних питань.

Нова система повинна змінити відносини між людиною і державою, так як громадянам передають у користування частину заплачених податків і вкладень, щоб людина могла забезпечити собі гідне майбутнє.

Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua
Марина Лазебна, кадр з відео: facebook.com/MLSP.gov.ua

Громадяни стануть більш зацікавлені в офіційній заробітній платі, так як від її розмірів залежить, скільки вони отримають на власний пенсійний рахунок, і тим самим, такі пенсійні накопичення допоможуть в детінізації економіки.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Відбуватися це буде дуже легко. Всі внески будуть відправлені на особистий рахунок людини, і з того моменту стають його власністю в повному обсязі. Громадянин України самостійно буде приймати рішення стосовно своїх пенсійних накопичень, і в будь-який момент може змінити фонд, якщо щось не влаштовує. Також, буде можливість залишити накопичення у спадок, або скористатися ними в критичних ситуаціях до того, як настане пенсійний вік.

Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.
Пенсіонер. Фото: Мінфін.

Пенсійні накопичення не будуть лежати на рахунку. Вони будуть відразу вкладатися в економіку країни і таким чином допомагатимуть економіці зростати. Кожен учасник системи пенсійних скупчень буде інвестором власної країни і буде отримувати від власних інвестицій дохід.

Гроші, скріншот: YouTube
Гроші, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що скільки відклав - так і живеш: українцям в деталях розповіли про нову систему накопичувальної пенсії-старт вже в 2022

Раніше повідомлялося, що Марина Лазебна пояснила, кому чекати суттєвих доплат до пенсії вже з грудня -" не менше 3000 гривень"

Також, школярі вимагають скасувати обов'язкове ЗНО з математики