З міста Запоріжжя прешли доволі тривожні новини. Справа в тому, що в мережу магазинів "М'ясний Торговий Дім" і "Ред Мітт" ввезли заражену сальмонелою курятину. Відомо, що поставки пройшли з сусідньої Польщі. Дану продукцію повинні вилучити з продажу, а торговельні мережі, які закупили небезпечну польську курятину, тимчасово позбавляються права продавати м'ясо курей.

Про це стало відомо завдяки інформації Служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів.

Супермаркет, фото: znaj.ua
Супермаркет, фото: znaj.ua

Так, бактерії роду Salmonella були виявлені в курятині, яка експортувалася з Польщі (виробник: WCF Corp. Sp. zoo Warszawa) в Україну. Поставлялося м'ясо в ТОВ "М'ясний торговий дім" з реєстрацією в м. Київ, а також Запорізьке ТОВ "Ред Міт".

За законом м'ясо зобов'язані вилучити з продажу. Але іноді підприємці, не бажаючи втрачати виручку, заморожують продукцію, щоб реалізувати пізніше. Але підступність сальмонели в тому, що бактерії не гинуть при заморожуванні.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сальмонели зберігають здатність до розмноження до 5 місяців у воді, до півроку — в м'ясі, до року — в м'ясі птиці, твердих сирах, до півтора років — в грунті. При цьому, живучи і розмножуючись на продуктах, вони ніяк не впливають на їх зовнішній вигляд і смакові якості.

Тому фахівці Держпродспоживслужби рекомендують покупцям цікавитися у продавця походженням м'яса, причому не просто на словах, а й з наданням відповідних документів.

Раніше повідомляли, українцям продали небезпечні солодощі з дротом: проходила через всю цукерку.

Як повідомляв Знай.uа, замість фаршу українці продали грудочки манки - на це навіть дивитися огидно: діти залишаться без котлет.

Знай.uа писав, на студента обрушилася стеля прямо під час заняття в училищі: у хлопця множинні травми голови.