Всі виплати українців з вітруальної карти "єПідтримка" будуть контролюватися кіберполіцією і НБУ.

Кіберполіція відстежуватиме підозрілі ситуації, пов'язані з виплатою 1000 гривень від Зеленського за вакцинацію. Це буде перевірятися з метою запобігання шахрайства. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

Федоров нагадав українцям правила користування віртуальною карткою "єПідтримка" і акцентував увагу на тому, що купити товари або послуги, яких немає в офіційному переліку, перевести їх на іншу картку, зняти готівкою буде неможливо.

"Програма реалізується тільки в додатку Дія. Тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція буде уважно відстежувати всі підозрілі ситуації і виплати", - написав міністр.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Відомо, що раніше тямущий житель Одеси поділився одним корисним лайфхаком для тих, хто не хоче обмежуватися одними квитками в кіно або театр. Молодий чоловік успішно придбав дві банки пива в кінотеатрі за гроші з віртуальної карти "єПідтримка" і при цьому не купував квитки для перегляду фільму.

Користувачі соцмережі також ділилися своїми відгуками і підтверджували, що 1000 гривень можна витратити на інші товари і послуги, а не тільки на ті, що вказані в офіційному переліку.

Скріншот з Telegram-каналу
Скріншот з Telegram-каналу

Проект стартував з 19 грудня, а банк-партнер Monobank почав ще раніше зараховувати своїм користувачам гроші, 16 грудня. Співзасновник Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі розповів, на що в основному українці витрачають цю 1000 гривень і надав відповідну статистику.

Скріншот з monobank, виплата 1000 гривень
Скріншот з monobank, виплата 1000 гривень

- книжкові магазини - 44,57%;
- кінотеатри - 23,83%;
- залізничні квитки по Україні - 14,06%;
- театри - 8,98%
- Спортзали - 3,56%;
- концерти - 3,81%;
- музеї - 0,64%;
- Авіаквитки по Україні - 0,55%.

"Всього відкрито 1530000 карт "єПідтримка". Виплати вже отримали 610 тисяч клієнтів, на суму 610 млн.гривень. Близько 30 мільйонів гривень з них вже витрачені", - написав Гороховський у публікації.

Нагадаємо, в "Дії" з'явилася нова послуга для українських батьків: компенсація за "пакет малюка" в пару кліків

Як повідомляв Знай.uа, українці почали отримувати обіцяну 1000 грн за вакцинацію, але не за рахунок держави

Також портал Знай.uа писав, що Віктор Ляшко повідомив про "прильот" в Україну штаму Omicron: "Не зволікайте..."