На офіційній сторінці МОЗ в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про ризики інфікування коронавірусу (COVID-19), які, за їхніми даними, можна мінімізувати, тільки якщо дотримуватися протиепідемічних заходів.
А попередження це з'явилося, тому що грудень досить насичений будь-якими святковими заходами в навчальних закладах і дитячих садах. Для каджой ситуації були описані певні заходи. Наприклад, в окремому святкуванні для кожних класів або груп можуть бути присутніми тільки учні тих чи iнших класiв або груп. Іншим дітям потрібно забороняти присутність.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

"Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах або садочках до дітей приходять батьки та інші члени сім'ї, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров'я всіх учасників. Також не варто забувати, що свято призначене саме для дітей, а їх здоров'я – є пріоритетом", - йдеться в публікації.

До того ж, не можна запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, щоб ті розважали дітей і брали участь у святкуванні. У таких заходах краще брати участь виключно працівникам закладу освіти.

Українці, скріншот: Youtube
Українці, скріншот: Youtube

"Яке цікаве рішення... Навіть і не старалися, щоб організувати все правильно і допустити по 1 дорослому на дитину. Хоча мене і не здивувало. Як на виставу в театр, піцерію, виступи, ярмарки... то з дитиною можна йти, тому що там за гроші, а як до дитини на свято в школу/садок - то відразу не можна", - пише один з користувачів в коментарях.

Нагадаємо, чіпування - більше не міф: підшкірних "жучків" після вакцинації зможе випробувати кожен

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", кожен день 2,5 мільярда гривень: скільки коштують Україні різдвяні свята

Знай.ua писав, безкоштовні ліки для українців - тільки декларація і похід до сімейного лікаря: кому пощастить