Національний банк України опублікував курс валют на понеділок, 20 грудня.

Третій зимовий тиждень підійшов до кінця, експерти виставили фінальні котирування на понеділок після того, як валюти зовсім не змінювалися протягом п'ятниці, суботи та неділі. Зміни не найприємніші, тим більше після Дня святого Миколая, коли всі починають вірити в чудеса і максимально розслабляються, так як попереду новорічні свята.

Валюти залишаються на своїх класичних позиціях. 19 грудня американський долар перебував на позиції - 27,1929 грн, але до понеділка ціна все ж вирішила змінитися і в бік подорожчання, на п'ять копійок - 27,2483. Національний банк постарався стримати зростання курсу через продаж 122 мільйонів доларів з резервів. І це незважаючи на шалені ціни на вугілля, газ, на сплату податків, рекордні виручи аграріїв та інше.

Головна європейська валюта в неділю була - 30,8435. І практично не змінилася до понеділка. Всього на одну копійку - 30,8573. Польський злотий І Російський рубль практично не змінюються (лише на незначні одиниці) і зберігають свої позиції — 6,6592 грн і 3,6895 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 20 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на неділю):

100 євро - 3085,73 гривень (+1,38 грн).

Курс валют на 20 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 20 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом

Як повідомляв Знай.ua, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів

Також Знай.ua писав, відкриєш гаманець - а там порожньо: коли українцям чекати падіння цін, прогнози експертів