Національний банк України опублікував курс валют на неділю, 19 грудня.

Третій зимовий тиждень практично підійшов до кінця, експерти вже виставили стабільні котирування на п'ятницю, суботу та неділю, тому про них можна спокійно поговорити, щоб розібратися в ситуації і зрозуміти - що ж робити з валютою перед змінами, які чекають українців вже в понеділок.

Новий Рік скоро, але валюти залишаються на своїх класичних позиціях після того неймовірного прориву, який був здійснений українською гривнею у вересні-жовтні. Порівнювати вартість ми будемо з четвергом, тому що в п'ятницю цифри були такими ж, як і зараз. 16 грудня Американський долар перебував на позиції - 27,196 грн, але до неділі ціна практично не змінилася - 27,1929. Зараз спостерігаються жорсткі заяви в області політики, зима і подорожчали енергоносії, але гривня тримається молодцем.

Головна європейської валюти в четвер була - 30,6186. Але несподівано євро відновив свої позиції, знову піднявшись на катастрофічні 23 копійки по відношенню до гривні - 30,8435. Польський злотий І російський рубль практично не змінюються (лише на незначні одиниці) і зберігають свої позиції — 6,661 грн і 3,7005 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 19 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 євро - 3084,35 гривень (+22,49 грн).

Курс валют на 17 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 17 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом

Як повідомляв Знай.ua, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів

Також Знай.ua писав, відкриєш гаманець - а там порожньо: коли українцям чекати падіння цін, прогнози експертів