На офіційній сторінці електронної системи публічних закупівель України в офіційній мережі Facebook з'явилася інформація з приводу дивної закупівлі солі з іонами срібла, за 12,90 грн за кг - для посипання доріг.

Управління освіти Дарницького району міста Києва планувало витратити 200 тисяч гривен на цю закупівлю, тоді як інші представництва були готові заплатити лише 2-3 гривні за технічну сіль для даної мети.

Ожеледь, скріншот: Youtube
Ожеледь, скріншот: Youtube

"До слова, один з підприємців в системі Prozorro направив замовнику вимогу, щоб той вніс зміни в документацію. З такими словами: "не потрібно вигадувати дезінфекційні властивості предмета закупівлі, тим більше з вмістом іонів срібла! Сіль коштує від 2.7 до 3.5 грн за 1 кг і в природі не існує дорожньої солі, збагаченої сріблом, золотом, платиною", - йдеться в публікації.

Також повідомляється, що все ж бажання освоїти бюджетні кошти неможливо зупинити - Управління освіти з усією наполегливістю підтвердило намір придбати вказану в оголошенні кількість товару, з тими ж характеристиками. Договір на закупівлю укласти не вдалося. Про цю історію навіть доповіли меру Києва Віталію Кличку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ожеледиця
Ожеледиця

"Смішно, якби не було так сумно. Саме завдяки таким замовникам і ввели обґрунтування технічних характеристик і очікуваної вартості предмета закупівлі", "Можна ще еко-сіль зі зниженим вмістом хлору, варіантів багато", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, Кабмін витратить майже 1,5 млн на новорічні кульки та подарункові гаджети

Як повідомляв "Знай.ua", на передноворічні замовлення Кабміну піде 7 млн: світло, тротуар і "запуск" ліфта

Знай.ua писав, під Одесою за 3 млн грн побудували дзеркальний туалет, навколо Краса - церква, хрущовки і бруд: кіберпанк, який ми заслужили