Українським школярам розповіли, чому замість табеля їм вручатимуть Свідоцтво успішності. Що про це розповіли в Новій українській школі.

Про це стало відомо завдяки порталу Освiторiя, де регулярно сповіщають про реформи у сфері освіти.

Цього разу повідали про свідчення досягнень. Це такий документ, який школа видає учневі в кінці кожного семестру. Він підтверджує, що дитина брала участь у навчальному процесі, і засвідчує, що учень опановує певний рівень освіти.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Заповнює його вчитель, але там існує графа для батьків, де вони можуть записувати свої пропозиції.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Є кілька відмінностей табеля від нового свідоцтва. Перший показує облік балів з різних шкільних дисциплін, і має на увазі собою, ніби дитина колекціонує оцінки.

Свідоцтво досягнень, фото: вільне джерело
Свідоцтво досягнень, фото: вільне джерело

У сучасному світі це не так важливо, і цінується поєднання навичок, вміння вчитися протягом життя, креативність і багато інших моментів, які не можна звести до відтворення знань або копіювання способу дій.

Табель, фото: вільне джерело
Табель, фото: вільне джерело

Саме тому важливо показати саме процес навчання, який є в свідоцтві досягнень.

Свідоцтво досягнень, фото: вільне джерело
Свідоцтво досягнень, фото: вільне джерело

У табелі низькі оцінки позначали, що дитина чогось не знає або не вміє, а ось в новому свідоцтві пишуть про те, що у дитини виходить найкраще. Там не буде ніякої негативної інформації.

Табель, фото: вільне джерело
Табель, фото: вільне джерело

Батьків турбує, що це знизить мотивацію дітей вчитися, але в Новій українській школі запевняють, що це не так. Це лише знизить рівень стресу.

Нагадаємо, що сніданок та обід за 50 грн, зарплата кухарям-6 тисяч: чим годуватимуть дітей у школах

Раніше повідомлялося, що ббільше ніяких "невідомих" оцінок: в українських школах з'являться електронні щоденники та журнали

Знай.uа писав промлинцях у файлі для паперів і дешевих макаронах: дітей у школі нагодували канцерогенами і залякали батьків