Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 17 грудня.

Третій зимовий тиждень поступово добігає кінця, не залишаючи шансів на різке подешевшання американського долара і євро. Починається передостанній рубіж перед Новим Роком. Валюти перед вихідними не зважилися на будь-які категоричні зміни, залишаючись на своїх місцях.

НБУ виставив стандартні котирування на п'ятницю, перед стабільними суботи та неділі. У четвер, 16 грудня, американський долар перебував на позиції - 27,196 грн (це десь на 9 копійок більше, ніж у понеділок), але до п'ятниці, несподівано, ціна практично не змінилася - 27,1929. Зараз світові ринки сфокусовані відразу на декількох ризиках, включаючи підвищення ставки ФРС США, інфляцію і нову хвилю коронавірусу (COVID-19), яка містить вже два небезпечних штами "Дельта" і "Омікрон".

Вартість головної європейської валюти в четвер була - 30,6186 (на п'ять копійок менше, ніж у понеділок). І важко було уявити, що вже в п'ятницю ціна злетить вгору на 23 копійки - 30,8435. Польський злотий i російський рубль практично не змінюються і зберігають свої позиції — 6,661 грн і 3,7005 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 17 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 євро - 3084,35 гривень (+22,49 грн).

Курс валют на 17 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 17 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, актуальні ціни на бензин в Україні під кінець 2021 року: чого очікувати найближчим часом

Як повідомляв Знай.ua, без боргів у Новий Рік? Економісти розповіли українцям, як вирішити гостру проблему кількох кредитів

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара