В Україні порахували, наскільки змінилася вартість святкового столу за цей рік. На думку експертів, застілля обійдеться українцям на чверть дорожче. Про це пише «Голос України».

За словами виконавчого директора Українського дискусійного клубу Олега Пендзина, ціна страв, які подають до традиційного новорічного столу, вже зросла на 25%. Однак ближче до свята ця вартість може підскочити ще на 3-4%, адже виникне ажіотажний попит на продукти.

Новорічний стіл, скріншот: YouTube
Новорічний стіл, скріншот: YouTube

Виною цьому – ріст цін на продукти харчування, енергоносії та решта чинників. Подорожчання торкнулося не лише України, але й всього світу.

“За даними міжнародної організації продовольства FAO, індекс зростання цін на продовольство у світі становив 32% за рік”, — зазначив Пендзин.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Новорічний стіл, кадр з відео
Новорічний стіл, кадр з відео

Він додав, що остаточна вартість новорічного столу, з урахуванням всіх подорожчань, зросте щонайменше на 30%. Тобто, якщо раніше ви викладали за новорічний банкет 1000 гривень, то тепер додайте до цієї суми 30%, і ваш стіл із тим же набором продуктів обійдеться вже понад 1300 грн.

Нагадаємо, у скільки українцям обійдеться пластик за рік і чому його заборонили. З 10 грудня в Україні вступає в силу заборона на безкоштовне розповсюдження в магазинах, на ринках та інших сферах обслуговування оксорозкладних, надтонких та тонких пластикових пакетів.

Раніше повідомлялося, що соняшникова олія подорожчає майже вдвічі перед Різдвом, в чому причина

Також, черешня по 1500 і сало по 450: українці порівняли ціни на улюбленому ринку Миколи Тишенка і в місті президента.