У столичному Пасажі КМДА ліквідувала незаконнну парковку для автомобілів. Відтепер проїжджу частну київської вулиці зробили загальнодоступною для всіх водіїв. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Центральні вулиці Києва давно окупували нелегальні паркувальники, які беруть чималі гроші за місце для автомобіля. Ще вчора, аби припаркувати автівку в київському Пасажі, необхідно було заплатити 200 грн за годину таким «інспекторам».

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

14 грудня столичні комунальники демонтували незаконно встановлені стовпи, світлофор та болард, які обмежували заїзд. З боку вулиці Хрещатик встановили антипаркувальні стовпи. Вартість паркування відтепер відповідає тарифу центральної зони — 35 гривень за годину і є виключно безготівковою.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«Останнім часом «чорні» паркувальники в київському Пасажі вимагали з водіїв по 200 грн за годину. Інколи навіть погрожували: не заплатиш — поріжемо шини», — коментує Костянтин Усов, заступник голови КМДА.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Деяких мешканців київського Пасажу обурив той факт, що у них забрали їхні паркомісця, проте в КМДА запевнили, що за пропискою вони зможуть отримати 100% знижку.

Нагадаємо, щороку через нелегальні автостоянки бюджет Києва втрачає мільйони гривень. Найчастіше оплату за стоянку псевдопаркувальники вимагають саме в центральних частинах міста, звідки надходить найбільше коштів. КМДА планує збільшувати кількість муніципальних парковок, офіційна оплата з яких буде поповнювати бюджет столиці.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Нагадаємо, коли в Україні з'являться платні дороги та як це працює у Польщі: "150 грн за 60 км".

Як повідомляв "Знай.ua", штрафи 17 тисяч гривень: оприлюднено нові правила та покарання за нетверезе водіння

Знай.ua писав, 1500 гривень за паркування у дворах Києва: чи будуть платними стоянки для водіїв