Мати власне житло – це мрія майже кожного українця. Купівля житла – дуже відповідальний процес, який вимагає максимальної уважності до всіх деталей при оформленні документів. Проте завадити здійсненню мрії можуть досить несподівані фактори, попереджають у Координаційному центрі з надання правової допомоги.

Наприклад, покупець може отримати житло, в якому вже хтось прописаний.

Так сталося на Рівненщині: там чоловік придбав житло, а вже після оформлення документів виявилося, що в квартирі прописана невідома особа. За словами сусідів, у квартирі давно вже ніхто не мешкав і жодних сторонніх осіб у помешканні не бачили. Так само в квартирі відсутні чиїсь речі.

Разом із тим, продати таку квартиру буде проблематично. До того ж, власник тепер вимушений сплачувати подвійну «комуналку» - за себе і за невідому особу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Допомогу чоловіку надав юрист системи БПД Юрій Висоцький, який підготував позов про усунення перешкод в користуванні майном шляхом зняття особи з реєстрації місця проживання.

На суді було встановлено, що саме позивач є власником квартири. У помешканні також зареєстрована відповідач, яка в спірній квартирі не проживає, коштів на сплату комунальних послуг не надає, а позивач як власник майна не може користуватися належною йому на праві приватної власності квартирою. Тому суд вирішив, що заявлені позовні вимоги підтвердилися, обґрунтовані, доведені та такі, що підлягають до задоволення.

Суддя, кадр з відео
Суддя, кадр з відео

Нагадаємо, українці, які ховаються від податкової, втратять субсидії: постраждає вся сім'я.

Також Знай писав, 50% до субсидії, пенсії в 4 тисячі: Марина Лазебна підказала, в чиїх гаманцях побільшає грошей до кінця року.

Раніше Знай повідомляв, власні "колеса" і дача більше не перешкода для субсидії – кому світить допомога від держави.